jossanreser.blogg.se

Underjordiska grottor, Cenotes

Kategori:

Dykning i underjordiska grottor

Kategori:

Hejsan! Vi är fortfarande i Mexico men befinner oss nu i Playa del Carmen där vi varit en hel vecka nu!

Det har inte hänt asmycket sen jag skrev sist. Tiden går fortfarande lika fort som vanligt. Vi har i stort sett bara solat, badat och chillat. Njuter av ledigheten och friheten att kunna göra precis som man vill. Vi har även varit i Tulum och kollat på mayaruiner vilket var häftigt! Sen har vi varit på världens 5:e finaste strand!

Idag har vi dykt i underjordiska grottor, en av de mäktigaste sakerna jag gjort. Det fanns inga fiskar där (bara fåtalet och pyttesmå) eller annat liv utan bara massa mäktiga stalaktiter, stalagmiter, (förmodligen) saltkristaller, omslutande bergsväggar och andra häftiga saker! Det var bara ett fåtal öppningar till grottan, så man simmade i "gångar", med bergsväggar över, under och runt en. I och med att solljuset inte kom in på så många ställen var det rätt mörkt i grottan och vi fick använda oss av ficklampor för att kunna se!
Det var både söt- och saltvatten i grottan. Sötvattnet var högst upp (och kallare) men när man dök djupare ner kom man till saltvattnet och då blev det genast varmare. Man kände det så tydligt, det var som att simma in i en varmvattenpool. Det var även en skiftning mellan de olika nivåerna , dvs haloklin, som gjorde att det, ja hur förklarar man det, blev suddigt när man kollade igenom det. Tänk dig som en pixlad bild. Eller bensin i vatten. Eller skimret över en eld. Det var som att man simmade i en värld bortom verkligheten. Tystnaden. Lugnet. Bara jag, vattnet och alla ofattbara saker att kolla på. Helt otroligt och helt fantastiskt!

Fullspäckad vecka!

Kategori:

Tjenare! En hel vecka har gått och det har hänt en hel del kan jag lova!

I fredags var vi på djungeltur i ösregn och gick på hängbroar och så, hur häftigt som helst! Sen gick vi runt i Monteverde och kollade runt. Vi trivdes inte så bra där, kanske för att det var så himla dåligt väder. Det har mer inverkan än man tror! Visst, anledningen till att det är så kallt beror på att det ligger så högt upp i bergen. Rummet vi bodde i var nästan kallare än det var utomhus, vi fick ha på oss de varmaste kläderna vi hade och dessutom lägga oss under täcke för att vi inte skulle frysa. Två nätter där räckte gott och väl!

I lördags åkte vi vidare till San José och mötte upp Paul och Niclas :) åkte till ett shoppingcenter och sen vidare in till stan. På kvällen mötte vi upp Diego, en local kille vi träffade i Puerto Viejo, som drog med oss på en utekväll i huvudstaden!

I söndags hoppade Palle och jag BUNGEEJUMP!!! :D helt galen känsla! Att slänga sig ut över ett stup är ju inget man gör varje dag direkt, haha. Men det var riktigt mäktigt!

I måndags åkte Niclas hem till Sverige igen och jag, Emelie och Palle åkte vidare till La Fortuna, Arenal. Det ligger i närheten av Monteverde och är också ett stort nationalpark, men det var mycket varmare där i jämförelse! En kille Palle umgåtts med i Santa Teresa, Gabriel, kom också hit och var med oss. Jättego kille! Kollade runt, käkade och planerade lite. Hade en vulkan som utsikt från hotellet :)

I tisdags tog vi en 2 timmars taxifärd till Rio Celeste där vi gick runt i djungeln/regnskogen hela dagen. Till Palles och Gabriels stora besvikelse fick de inte ta med sig sina machetrar in i djungeln som de på morgonen hade köpt enbart till det.. Haha. Vi traskade bland regnskog och berg, gick på hängbroar, såg världens häftigaste vattenfall (iaf det coolaste jag sett), badade i naturliga varma källor och såg floden där vattnet skiftade färg från "vanligt" flodsvatten till riktigt turkost. Helt fantastiskt att det ens är möjligt och en av de häftigaste sakerna jag sett! Bilder kommer!
På kvällen hade vi vår sista måltid ihop och lyxade till det med hemmagjorda hamburgare :)

Igår var det dags för Emelie att åka hem... Redan!!! Tänk att 6 veckor redan har gått, det är inte klokt! Känns konstigt att hon bara ska åka hem nu och att jag ska resa utan henne. Vi har haft en obeskrivlig resa och jag är glad att vi gjorde den tillsammans! Kommer sakna dig pluttan!

Men min resa fortsätter! Nu ska Palle och jag resa ihop i minst 6 veckor och det kommer bli jättekul! :) Igår gick resan vidare och vi befinner oss nu i MEXICO! :D nu ska vi vara ett par dagar här i Cancún innan vi åker vidare till Playa del Carmen!

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter lika mycket av livet som jag gör!

Take care! Josefine

Manuel Antonio, Costa Rica

Kategori:

Eftersom jag inte tar med mig telefonen överallt så har jag inte så många bilder här jag kan lägga upp. Men här är några iaf :)

Bocas del Toro-Puerto Viejo-Manuel Antonio-Monteverde

Kategori:

Hej på er! :) Nu är det massa som hänt sen jag skrev sist! Tiden går ju så evigt fort, kanske att den till och med går fortare här borta?!

Om jag drar allt lite kort nu då! Vi var på Bocas i Panama i 4 dagar innan vi åkte tillbaka till Puerto Viejo och Rocking J's igen (det bästa hostelet på denna resa! Åker ni dit är det ett måste!) Firade min födelsedag där med zipline, Tarzan-swing, guidad tur i djungeln, mysig restaurangmiddag och fest såklart, riktigt lyckad fölsedag! (Tredje året i rad jag inte firar i Sverige!)

Efter två nätter där åkte vi tillbaka till västkusten och till Manuel Antonio för 6 dagar där. Hade det hur bra som helst! Träffade massa härliga människor vi hängde med, varit i nationalparken, sett apor, solat och badat :)

Idag åkte vi vidare till Monteverde som ligger inne i landet, norr om huvudstaden. Vädret här är helt annorlunda jämfört med varma och soliga Manuel Antonio! Småregn och blåst näst intill storm gör att vi typ fryser ihjäl här! Vi fick ta på oss de varmaste kläderna vi hade när vi skulle gå till affären! Usch och fy ;)

Imorgon ska vi upp tidigt och äta gratis frukost innan vi ska gå på massa hängbroar i regnskogen! :) Ha det så bra vart ni än befinner er i världen! :)

Take care! Josefine