jossanreser.blogg.se

Dykning i underjordiska grottor

Kategori:

Hejsan! Vi är fortfarande i Mexico men befinner oss nu i Playa del Carmen där vi varit en hel vecka nu!

Det har inte hänt asmycket sen jag skrev sist. Tiden går fortfarande lika fort som vanligt. Vi har i stort sett bara solat, badat och chillat. Njuter av ledigheten och friheten att kunna göra precis som man vill. Vi har även varit i Tulum och kollat på mayaruiner vilket var häftigt! Sen har vi varit på världens 5:e finaste strand!

Idag har vi dykt i underjordiska grottor, en av de mäktigaste sakerna jag gjort. Det fanns inga fiskar där (bara fåtalet och pyttesmå) eller annat liv utan bara massa mäktiga stalaktiter, stalagmiter, (förmodligen) saltkristaller, omslutande bergsväggar och andra häftiga saker! Det var bara ett fåtal öppningar till grottan, så man simmade i "gångar", med bergsväggar över, under och runt en. I och med att solljuset inte kom in på så många ställen var det rätt mörkt i grottan och vi fick använda oss av ficklampor för att kunna se!
Det var både söt- och saltvatten i grottan. Sötvattnet var högst upp (och kallare) men när man dök djupare ner kom man till saltvattnet och då blev det genast varmare. Man kände det så tydligt, det var som att simma in i en varmvattenpool. Det var även en skiftning mellan de olika nivåerna , dvs haloklin, som gjorde att det, ja hur förklarar man det, blev suddigt när man kollade igenom det. Tänk dig som en pixlad bild. Eller bensin i vatten. Eller skimret över en eld. Det var som att man simmade i en värld bortom verkligheten. Tystnaden. Lugnet. Bara jag, vattnet och alla ofattbara saker att kolla på. Helt otroligt och helt fantastiskt!

Kommentarer

  • Tina Glans säger:

    Det låter ju helt fantastiskt. Tänk att få vara med om det... Ta mycket bilder, dvs om du kan under vatten... Jag vill se. Kram på dej!

    2013-03-27 | 18:28:24

Kommentera inlägget här: