jossanreser.blogg.se

Fullspäckad vecka!

Kategori:

Tjenare! En hel vecka har gått och det har hänt en hel del kan jag lova!

I fredags var vi på djungeltur i ösregn och gick på hängbroar och så, hur häftigt som helst! Sen gick vi runt i Monteverde och kollade runt. Vi trivdes inte så bra där, kanske för att det var så himla dåligt väder. Det har mer inverkan än man tror! Visst, anledningen till att det är så kallt beror på att det ligger så högt upp i bergen. Rummet vi bodde i var nästan kallare än det var utomhus, vi fick ha på oss de varmaste kläderna vi hade och dessutom lägga oss under täcke för att vi inte skulle frysa. Två nätter där räckte gott och väl!

I lördags åkte vi vidare till San José och mötte upp Paul och Niclas :) åkte till ett shoppingcenter och sen vidare in till stan. På kvällen mötte vi upp Diego, en local kille vi träffade i Puerto Viejo, som drog med oss på en utekväll i huvudstaden!

I söndags hoppade Palle och jag BUNGEEJUMP!!! :D helt galen känsla! Att slänga sig ut över ett stup är ju inget man gör varje dag direkt, haha. Men det var riktigt mäktigt!

I måndags åkte Niclas hem till Sverige igen och jag, Emelie och Palle åkte vidare till La Fortuna, Arenal. Det ligger i närheten av Monteverde och är också ett stort nationalpark, men det var mycket varmare där i jämförelse! En kille Palle umgåtts med i Santa Teresa, Gabriel, kom också hit och var med oss. Jättego kille! Kollade runt, käkade och planerade lite. Hade en vulkan som utsikt från hotellet :)

I tisdags tog vi en 2 timmars taxifärd till Rio Celeste där vi gick runt i djungeln/regnskogen hela dagen. Till Palles och Gabriels stora besvikelse fick de inte ta med sig sina machetrar in i djungeln som de på morgonen hade köpt enbart till det.. Haha. Vi traskade bland regnskog och berg, gick på hängbroar, såg världens häftigaste vattenfall (iaf det coolaste jag sett), badade i naturliga varma källor och såg floden där vattnet skiftade färg från "vanligt" flodsvatten till riktigt turkost. Helt fantastiskt att det ens är möjligt och en av de häftigaste sakerna jag sett! Bilder kommer!
På kvällen hade vi vår sista måltid ihop och lyxade till det med hemmagjorda hamburgare :)

Igår var det dags för Emelie att åka hem... Redan!!! Tänk att 6 veckor redan har gått, det är inte klokt! Känns konstigt att hon bara ska åka hem nu och att jag ska resa utan henne. Vi har haft en obeskrivlig resa och jag är glad att vi gjorde den tillsammans! Kommer sakna dig pluttan!

Men min resa fortsätter! Nu ska Palle och jag resa ihop i minst 6 veckor och det kommer bli jättekul! :) Igår gick resan vidare och vi befinner oss nu i MEXICO! :D nu ska vi vara ett par dagar här i Cancún innan vi åker vidare till Playa del Carmen!

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter lika mycket av livet som jag gör!

Take care! Josefine

Kommentarer

  • psgkommerkrossabarcelona säger:

    Vad fint du beskriver allt ni gör, känns nästan som att man vandrade med er i djungeln på riktigt :) Hu anamej vad coolt att hoppa bungyump!! Hur högt var det? kram

    2013-03-15 | 21:43:42

Kommentera inlägget här: